QSL Biro

QSL biro Saveza radio-amatera Srbije organizuje sve poslove vezane za promet QSL karata. Aktivnosti vodi QSL menadžer saveza (qsl@savez.org.rs) u skladu sa Pravilnikom o radu QSL biroa SRS.

U prostorijijama QSL biroa koje su u sedištu Saveza možete preuzeti QSL karte koje su došle za Vas. Alternativno, možete ih preuzeti u svom radio-klubu jer QSL menadžer razvrstava dolazne karte i šalje u radio-klubove. Slanje karata direktno na adresu primaoca poštom je moguće ali se dodatno naplaćuje.

Svoje odlazne QSL karte možete doneti u Savez ili poslati preko svog radio-kluba. Odlazne karte moraju biti sortirane po QSL biroima primalaca, koji se uglavnom poklapaju sa njihovim zemljama uz neke izuzetke.

Troškovi QSL biroa se pokrivaju delimično iz članarine koju plaćate Savezu. Ako niste član Saveza, plaćate posebnu naknadu za usluge QSL biroa. Za prijem ili slanje QSL karata u količinama preko 1kg težine plaća se dodatna naknada. Sve naknade su navedene u cenovniku koji je sastavni deo Pravilnika.


Nema novih članaka.